Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

ΣΩΜΑ  -   ΠΝΕΥΜΑ -    ΨΥΧΗ

Η συμβολική  εκδίωξη των πρωτοπλάστων απο τον Κήπο της Εδέμ και αναζήτηση της χαμένης αθωότητας είναι αυτή που μας ωθεί να βρούμε ξανά την επαφή μας με το απέραντο ωκεανό της πνευματικής ζωής  μέσα στο Υπέρτατο Ον.Αυτή η δοξασία είναι που ωθεί όλο και περισσότερους ανθρώπους στην αναζήτηση της αλήθειας διευρύνοντας επισης όλο και περισσότερο το πεδίο των γνώσεων τους γύρω απο την Ουράνια καταγωγή τος, τον τόπο της προελευσής τους, την άφιξη τους, την παραμονή τους  στον πλανήτη γ΄και την επάνοδο τους με το ερώτημα"απο που έρχονται  και που πηγαίνουν.
Πολλά τα ερωτήματα και γίνονται ακόμα περισσότερα όταν αρχίζει συνειδητά  η έρευνα. Όμως, υπάρχει μία ευαγγελική ρήση η οποία δίνει την απάντηση "Ζητείται δε πρώτον  την βασιλεία του Θεού και τη δικαιοσύνην  αυτού και ταύτα πάντα προστεθήσεται ημίν" ( Ζητήσετε πρώτα τη βασιλεία του Θεού και τη δικαιοσύνη του και όλααυτά τα πράγματα θα σας δοθούν.
Ποιός όμως είναι αυτός ο δρόμος που χρειάζεται να αναζητηθεί για να φτάσει κάποιος μέχρι αυτήν τη γνώση;
Δυστηχως κανείς δε μπορεί να πει που η πως είναι αυτός  ο δρόμος. Ο καθένας με προσωπική προσπάθεια μπορεί να τον ανακαλύψει και να περπατήσει, όπως επισης  δε μπορεί να ξέρει που οδηγεί ο δρόμος των άλλων ανθρώπων. Για τον καθε έναν όντας άχρονος και συμπαντικός, δε μπορεί  να επαναληφθεί η να αντιγραφεί για κάποιν άλλον, παρολο  ότι έχει χαρακτηριστεί ως απλος, είναι όμως συγχρόνως και δύσκολος. Αλλά πάντως , όσο το βαδίζεις τον γνωρίζεις όλο και καλύτερα κι ατό είναι που σε ενδυναμώνει να προσπαθείς να τοσυνεχ΄΄ιχεις και να το συνεχίζεις...!Όμως καλόν είναι για όποιον  θέλει  νατ ον περπατήσει να γνωρίζει κάποια βασικά πράγματα.
Καταρχήν όσοι βρισκόμαστε στη γη δε βρισκόμαστε τυχαία, όπως πολλοί ισχυρίζονται ότι είμαστε το αποτέλεσμα της συνουσίας δύο αλλοφυλων .Αυτοί οι δύο άνθρωποι (οι γονείς ) για την κάθε νεοαφιχθείσα οντότητ αποτελούν τη γέφυρα για να περάσει απο την μία πλευρά στην άλλη.Φτάνοντας όμως στη γήινη πλευρά και αφύ έχει ενδυθεί μέσω των  γονέων του   με το παχυλό περίβλημα( σώμα) για να λειτουργήσει χρειάζεται κάποια ώθηση και αυτήν αποκτά μέσω του αγωγού της πνοής.Και πάλι μέσω αυτής όταν ανακόπτεται, δηλαδή μέσω της τελευταίας εκπνοής παίρνει το δρόμο της επιστροφής.Η αναπνοή λοιπόν είναι η δύναμη που μας δίνει ζωή, καθότι μέσω αυτής κάνει την είσοδο της η ψυχή στο σώμα
Εν ολίγοις,στην αληθινή της ύπαρξη η ψυχή είναι μία δόνηση, ειναι  μέρος  της Θείας Ουσίας της Θείας Διάνοιας.
Οι ψυχές πριν φτάσουν στο γηινο  πεδίο και αφού έχουν περάσει απο τις αγγελικές σφαίρες υποχρεωτικά περνούν  και απο τη πνευματική σφαίρα στην οπόιαν εδρεύει ο νους. Όχι ο άνθρώπινος νους αλλά αυτός που φωτίζεται  απο τος  Φως της Θείας Διάνοιας.Σε αυτόν τον "σταθμό " αρέσκονται  να μένουν  τόσο οι εισερχόμενες όσο και αποχωρούσες  ψυχές.
Όμως  οι ψυχές που κατέρχονται  στο γηινο πεδίο προέρχονται απο διαφορετικές ακτινες και διαφορετικά επίπεδα συνειδητότητας, γι αυτό δεν έχουν τον ίδιο βαθμό φώτισης ,έκφρασης  και γενικά ικανοτήτων και δυνατοτήτων
Εν ολιγοις , η ψυχή φέρει μαζί της στοιχεία απο τα αγγελικά επίπεδα και απο το πνευματικό επιπεδο του νού ΓΝΩΣΗ.Επισης εισερχόμενη  στο ανθρώπινο σώμα αποκτά κληρονομικές ιδιότητες απο γονείς και προγόνους.
Ο ανθρωπος λοιπον είναι  είναι τρισυπόστατος .Ειναι ΣΩΜΑ, ΨΥΧΗ,και ΠΝΕΥΜΑ.Τα δύο τελευταία προϋπάρχουν του σώματος.Δηλαδή στην ψυχή  είναι χαραγμένες  όλες οι εντυπωσεις απο προηγούμενα και εφόσον έρχεται προς την εκδήλωση περνάει απο το Πνευματικό επίπεδο  για να σχηματιστεί το πρώτο  καλούπι  του νου.Και κατα την ινδουιστική θρησκεία εδώ βρίσκεται το μυστικό της  μετενσάρκωσης, καθότι εδώ είναι τοποθετημένο  ΑΚΑΣΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ στο οποίο βρίσκονται καταγεγραμμένες όλες οι γήινες εμπειρίες.
Εν ολίγοις , η ψυχή ατομικοποιείται κατ΄αρχήν μέσω του νου και ,έπειτα δια μέσου του σώματος.Και τούτο διότι η ψυχή  καλύπτεται απο το νου,ο νους καλύπτεται απο το σώμα, ταυτόχρονα ο νους καλύπτει  το σώμα καιη ψυχή καλύπτει το νου.

Απόσπσμα : απο την εσαγωγή του βιβλίου μου  ΚΑΡΜΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ
19/2/2012, 












  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου